Älä anna minkään pysäyttää sinua!

Tällä viikolla Elämyskerhossa jokainen sai keskittyä tunnin ajan itseensä. Pysähdyimme hetkeksi miettimään omia voimavarojamme. Rentouduimme, muistelimme onnistumisen kokemuksia ja askartelimme omat voimavarakortit.

Olen ainakin omasta mielestäni aina ollut hyvä tunnistamaan vahvuuksiani ja voimavarojani. Teen arkenakin asioita, jotka auttavat jaksamaan paremmin. Voimavarakortin askartelu oli silti hauskaa ja hyödyllistä. Tuntui hyvältä loihtia näkyväksi kaikki se, mikä minulle antaa voimaa.

voimavarat.jpg

Omien voimavarojeni top viitonen:

 • koti ja parisuhde, se että kotona minua rakastetaan sellaisena kuin olen
 • kirjoittaminen
 • vapaus
 • luonto, tarkemmin sanottuna aurinko, metsä ja järvi tai meri
 • liikunta, erityisesti uiminen, lenkkeily ja jooga

Vapaus tarkoittaa minulle itsemääräämisoikeutta, omaan tahtiin ja omaan suuntaan kulkemista. Työelämää ja omia uravaihtoehtoja pohtiessani vapaus nousee aina keskeiseksi kysymykseksi. Opettajan työ on hyvin vapaata moneen muuhun työhön verrattuna. Oppitunteja on parikymmentä viikossa, ja muun ajan saan aika vapaasti itse valita, missä ja milloin työtä teen. Opetuspäiviä on vuodessa vain 190 (normityössä 220) plus virkaehtosopimuksen mukaiset kolme koulutuspäivää ja kikyaika. Saan opetussuunnitelman raameissa tehdä oikeastaan mitä haluan omassa luokassani. Mutta silti minusta tuntuu usein siltä, että käteni ovat sidotut ja vielä enemmän siltä, että en pääse toteuttamaan itseäni tarpeeksi koulumaailmassa. Työ vie minulta voimavaroja tällä hetkellä huomattavasti paljon enemmän kuin mitä siitä saan.

Tulimme viettämään pääsiäistä mökille isäni, mieheni ja koiran kanssa. Pääsiäinen on luonnon uudelleen syntymisen juhla, vaikka tänä pääsiäisenä ei siltä näytä. Hanget kimaltavat korkeina ja luonto vielä nukkuu. Joka tapauksessa neljän päivän vapaa, kevätaurinko ja hiljainen metsämökki luovat täydelliset puitteet mietiskelyyn. Miten minä voisin uudistua?

järvi talvella.jpg

”Joskus mökillä, kun katselee järvelle ja sielussa on rauha, se on äärettömän hyvä hetki.”

3 kommenttia artikkeliin ”Älä anna minkään pysäyttää sinua!

 1. Toivoisin, että blogiasi voisi lukea bloglovinin kautta. Pystytkö/haluatko tehdä asialle jotain? Tykkään blogistasi ihan mielettömästi, mutta sen lukeminen olisi kätevämpää sitä kautta samalla kun luen muitakin blogeja.

  Olen 35-vuotias avoliitossa elävä nainen. Olemme olleet mieheni kanssa yhdessä 6 vuotta ja emme kumpikaan halua kihloihin/naimisiin tai lapsia. Olen töissä koulukuraattorina yläkoulussa ja tähän asti olen välttynyt lapsikyselyiltä nuorehkon ulkonäköni vuoksi. Työpaikalla en ole halunnut ikääni kertoa, koska koen, että tekemäni työ suhteessa siihen, ettei minulla ole lapsia, aiheuttaisi turhaa hämmennystä. Rakastan työtäni ylikaiken ja olen unelma-ammatissani. Vapaa-ajalla tykkään kuitenkin tehdä aikuisten juttuja: käydä spontaanisti ulkona syömässä, leffassa, nauttia hiljaisuudesta ja hitaudesta sekä harrastaa liikuntaa monipuolisesti. Matkustelemme myös kaikki mahdolliset lomat vuodessa. Missäpäin Suomea sinä asut?

  Tykkää

 2. Hei, lisäsin blogin Blogloviniin… Löytyykö se sieltä nyt? Kiitos kannustavasta palautteesta! Hauska tietää, että tykkäät blogistani. Mukava kuulla myös, että meitä vapaaehtoisesti lapsettomia on kasvatusalalla enemmänkin. Vertaistukea antaakseni ja itse sitä saadakseni tämän blogin perustinkin! Ihanaa, että koet olevasi unelma-ammatissasi! Koulukuraattorin työ on mielettömän tärkeää!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s