Abuelan oma elämä

Oletteko katselleet Downshiftaajia? Tykkäsin aika paljon ensimmäisestä tuotantokaudesta, joten aloitin katsomaan uusia, toisen tuotantokauden jaksoja. En ole katsellut vasta kuin muutaman uuden jakson, mutta heti tuli fiilis, että eka tuokkari oli parempi. Siinä fokuksessa oli suunnilleen omanikäiseni pariskunta – heidän elämänvalintansa ja parisuhteensa; toisella tuotantokaudella näytetään keskittyvän vain Tommin (Jussi Vatanen) hölmöilyyn.

Eniten minua tietysti naurattaa sivuhenkilöinä esiintyvä pari (Mikko Leppilampi ja Niina Lahtinen), jotka jo ensimmäisellä tuotantokaudella saavat vauvan. Onneksi vauva-arkea seurataan edelleen toisellakin tuotantokaudella. Minusta on hauskaa löhöillä mieheni kanssa kahdestaan sohvalla ja katsella tv:stä, kuinka väsyneet vanhemmat yrittävät parhaansa mukaan selvitä vauvanhoidosta ja työelämästä. Ihanaa, ettei meillä ole tuollaista. Olisi kiva tietää, miten perheelliset katsojat asian näkevät. (Veikkaisin, että heihin huumori uppoaa vielä syvemmällä tasolla tai sitten ei ollenkaan. Miten on?)

Yksittäisenä hahmona silti mielestäni paras on Anna-Leena Härkösen esittämä isoäiti. Hänen hahmonsa on epätyypillinen mummo – tai ’abuela’, kuten hän haluaa itseään kutsuttavan. Häntä ei nimittäin kiinnosta lapsenlapsen hoitaminen laisinkaan. Vauva on isoäidin mielestä epäkiinnostava ja muuttuu siedettäväksi vasta oppiessaan kävelemään ja puhumaan. Olen niin samaa mieltä!

Isoäidin hahmosta hauskan tekee epäoletuksenmukainen käytös ja epäsovinnaiset kommentit. Hän uskaltaa sanoa ääneen sen, että jokainen meistä tekee omat valintamme. Abuela on omat lapsensa jo hoitanut; hänellä on oikeus elää omaa elämäänsä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s